Eneco Clean Beach Cup werd mogelijk gemaakt door deze partners

Eneco

Eneco

Eneco: stranden zijn geen asbakken!

Eneco en de surfers strijden samen voor een wereld die nog een eeuwigheid mee kan. “Als één van de schoonste energiebedrijven van Europa willen we een voortrekker zijn, die duurzame energie haalbaar en betaalbaar maakt voor iedereen,” vertelt Christophe Degrez, algemeen directeur van Eneco België. “Eneco produceert en levert 100 procent Belgische groene stroom. We trekken nu al volop de kaart van wind- en zonne-energie van bij ons en blijven er ook volop in investeren. Wind is onze belangrijkste stroombron en dat is ook de motor voor de surfers, een mooie passie die we delen dus,” besluit Degrez. De duurzame koers brengt Eneco aan de top van het groenestroomklassement van Greenpeace en het is het eerste energiebedrijf ter wereld dat van WWF de titel Climate Saver kreeg. Eneco wil ook het hele jaar rond meehelpen aan een schoner strand. Na losse plastic stukjes werden vorig jaar het meest sigarettenpeuken geteld, meer dan plastic zakken, verpakkingen of flessen. Daarom krijgt elke surfclub van Eneco een peukenzuil die duidelijk stelt dat stranden geen asbakken zijn!

 

Bekijk website
Blankenberge

Blankenberge

Bekijk website
O’neill Beachclub

O’neill Beachclub

Bekijk website
North Sea Chefs

North Sea Chefs

Bekijk website
De Lijn

De Lijn

Bekijk website
Lijncom

Lijncom

Bekijk website
Mooimakers

Mooimakers

Bekijk website
Studio Brussel

Studio Brussel

Bekijk website
 La Libre Belgique

La Libre Belgique

Bekijk website
La Dernière Heure

La Dernière Heure

Bekijk website
Renewi

Renewi

 

 

Bekijk website
NRJ

NRJ

Fast Forward

Fast Forward

Bekijk website
Newsmonkey

Newsmonkey

Bekijk website
Surfrider Foundation Europe

Surfrider Foundation Europe

Surfrider Foundation Europe is in 1990 in het Franse Biarritz opgericht door een groepje surfers waaronder drievoudig wereldkampioen Tom Curren. De organisatie bouwde een stevige expertise op. Er wordt actief en educatief gewerkt op waterkwaliteit, zee-afval, maritieme infrastructuur en transport, ingrepen op de kustlijn en bescherming van surfspots. Vandaag bestaat Surfrider Foundation Europe uit een netwerk van 10.000 leden en 120.000 sympathisanten in 36 lokale afdelingen die actief zijn in 14 Europese landen. Op 20 jaar tijd evolueerden de strandopruimacties van afval verzamelen en alarm slaan naar een educatief programma om ons gedrag te veranderen in samenwerking met vertegenwoordigers van de industrie en politici. Surfrider Foundation strijdt tegen de vele gaten in Europese wetgeving omtrent zeeafval. Afval dumpen in zee zo pas sinds 2013 verboden en afval is slechts recent een indicator voor waterkwaliteit.

 

Bekijk website
Ecover

Ecover

Ecover kiest voor 100 procent herbruikt plastic

Elke minuut worden er wereldwijd een miljoen plastic flesjes gekocht en dit aantal stijgt in 2021 met maar liefst 20 procent. Ecover kiest nu al voor de broodnodige omslag naar een fles die integraal van gerecycleerd plastic gemaakt wordt en ook 100 procent gerecycleerd kan worden. Deze fles is een eerste stap in Ecovers missie om tegen 2020 al haar verpakkingen van totaal herbruikbaar plastic te maken. Ze roepen op tot een Clean World Revolution waarbij we allemaal onze plastic footprint verkleinen. Op 25 maart 2018 wordt die revolutie kracht bijgezet: Je kunt dan in Blankenberge plastic flesjes omruilen voor een gratis ritje met de Ecover kusttram. Zo krijgt plastic afval meerdere levens en dat is de toekomst.

Bekijk website

Surfrider foundation Europe

Surfrider Foundation Europe is in 1990 in het Franse Biarritz opgericht door een groepje surfers waaronder drievoudig wereldkampioen Tom Curren. De organisatie bouwde een stevige expertise op.

Verklein je plastic voetafdruk

Ook al is het onmogelijk om plastic helemaal uit ons leven te bannen, toch kunnen we de hoeveelheid nutteloze plastic heel wat beperken.

Lavagraphics