Eneco Clean Beach Cup werd mogelijk gemaakt door deze partners

Eneco

Eneco

Eneco: stranden zijn geen asbakken!

Eneco en de surfers strijden samen voor een wereld die nog een eeuwigheid mee kan. “Als één van de schoonste energiebedrijven van Europa willen we een voortrekker zijn, die duurzame energie haalbaar en betaalbaar maakt voor iedereen,” vertelt Christophe Degrez, algemeen directeur van Eneco België. “Eneco produceert en levert 100 procent Belgische groene stroom. We trekken nu al volop de kaart van wind- en zonne-energie van bij ons en blijven er ook volop in investeren. Wind is onze belangrijkste stroombron en dat is ook de motor voor de surfers, een mooie passie die we delen dus,” besluit Degrez. De duurzame koers brengt Eneco aan de top van het groenestroomklassement van Greenpeace en het is het eerste energiebedrijf ter wereld dat van WWF de titel Climate Saver kreeg. Eneco wil ook het hele jaar rond meehelpen aan een schoner strand. Na losse plastic stukjes werden vorig jaar het meest sigarettenpeuken geteld, meer dan plastic zakken, verpakkingen of flessen. Daarom krijgt elke surfclub van Eneco een peukenzuil die duidelijk stelt dat stranden geen asbakken zijn!

 

Bekijk website
Studio Brussel

Studio Brussel

Bekijk website
 La Libre Belgique

La Libre Belgique

Bekijk website
La Dernière Heure

La Dernière Heure

Bekijk website
Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad

Bekijk website
Van Gansewinkel

Van Gansewinkel

Van Gansewinkel geeft strandafval een tweede leven 

Van Gansewinkel verkleint dagelijks de impact van afval door er maximale waarde uit te halen. Vooral het tijdens de Eneco Clean Beach Cup opgeruimde plastic afval, wordt herwerkt tot grondstoffen. “Als voortrekker van de circulaire economie zetten we volop in op innovatieve technieken en tools waarmee we zowel mikken op de recuperatie van materialen als de bewustwording rond afvalsortering,” zegt Wim Geens, directeur Van Gansewinkel België. “Getuige daarvan de nieuwe state of the art sorteerlijn in Puurs: de lijn is in eigen huis ontwikkeld en kan op basis van onder andere infraroodtechnieken hout, papier, karton, folie, harde kunststof, ferro en non-ferro metalen scheiden. Dit is net het soort zwerfvuil dat op het strand of in zee terug te vinden is. Door het verder te sorteren geven we het verzamelde afval een tweede leven. Want afval bestaat niet,” besluit hij. 

Bekijk website
NRJ

NRJ

Fast Forward

Fast Forward

Bekijk website
Newsmonkey

Newsmonkey

Bekijk website
Surfrider Foundation Europe

Surfrider Foundation Europe

Surfrider Foundation Europe is in 1990 in het Franse Biarritz opgericht door een groepje surfers waaronder drievoudig wereldkampioen Tom Curren. De organisatie bouwde een stevige expertise op. Er wordt actief en educatief gewerkt op waterkwaliteit, zee-afval, maritieme infrastructuur en transport, ingrepen op de kustlijn en bescherming van surfspots. Vandaag bestaat Surfrider Foundation Europe uit een netwerk van 10.000 leden en 120.000 sympathisanten in 36 lokale afdelingen die actief zijn in 14 Europese landen. Op 20 jaar tijd evolueerden de strandopruimacties van afval verzamelen en alarm slaan naar een educatief programma om ons gedrag te veranderen in samenwerking met vertegenwoordigers van de industrie en politici. Surfrider Foundation strijdt tegen de vele gaten in Europese wetgeving omtrent zeeafval. Afval dumpen in zee zo pas sinds 2013 verboden en afval is slechts recent een indicator voor waterkwaliteit.

 

Bekijk website
Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne

Bekijk website
Windekind

Windekind

Bekijk website
De panne

De panne

Bekijk website

Surfrider foundation Europe

Surfrider Foundation Europe is in 1990 in het Franse Biarritz opgericht door een groepje surfers waaronder drievoudig wereldkampioen Tom Curren. De organisatie bouwde een stevige expertise op.

Verklein je plastic voetafdruk

Ook al is het onmogelijk om plastic helemaal uit ons leven te bannen, toch kunnen we de hoeveelheid nutteloze plastic heel wat beperken.

Lavagraphics