UPDATE ENECO CLEAN BEACH CUP 2020

Binnenkort zijn de inschrijvingen open.

Na vele onzekere maanden hebben wij een nieuwe datum voor Eneco Clean Beach Cup op zaterdag 19 September tijdens de grootste opruimactie ter wereld: World Cleanup Day

Op die dag wordt er in meer dan 150 landen door miljoenen mensen afval opgeruimd.
Samen met River CleanupJCIMooimakers en Be Wapp slaan we de handen in elkaar om zoveel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren voor dit initiatief.

Waar wij met Eneco Clean Beach Cup, de volledige Belgische kuststrook voor onze rekening nemen en zelfs enkele gemeentes bij onze noorderburen, mobiliseert River Cleanup in de steden en rond waterlopen. Mooimakers en Be WaPP verzamelen en ondersteunen dan weer alle lokale initiatieven in Vlaanderen respectievelijk Wallonië. Een mooie spreiding over het hele land.

Eneco Clean Beach Cup blijft doorgaan volgens hetzelfde concept.
Tussen 13u00 en 18u00 gaan we -in onze bubbel- het strand op en strijden we voor een schone en gezonde Noordzee. Opruimpakketten kunnen afgehaald worden bij de verschillende deelnemende locaties.

Wandelen in de buitenlucht is gezond en versterkt onze weerstand. Desalniettemin willen we een veilige bijeenkomst garanderen en zal inschrijven voor Eneco Clean Beach Cup verplicht zijn.

Online inschrijven bij de aangesloten surfclubs kan binnenkort.

Inschrijven kan binnenkort

Wandelen in de buitenlucht is gezond en versterkt onze weerstand. We willen een veilige bijeenkomst garanderen en inschrijven voor Eneco Clean Beach Cup zal verplicht zijn. Het registratieformulier en aanmeldingsprocedure wordt momenteel ge-update. Bekijk al even de surfclub of gemeente waar je graag wenst op te ruimen en zet je alvast op aanwezig op hun facebook event.

Verklein je plastic voetafdruk

Ook al is het onmogelijk om plastic helemaal uit ons leven te bannen, toch kunnen we de hoeveelheid nutteloze plastic heel wat beperken.

Verloop van de dag

 1. MELD JE AAN bij je favoriete club en haal je opruimpakket op.

Meer info betreffende de ophaling van het opruimpakket volgt dichter bij datum.

Inhoud opruimpakket

 • Hesje Eneco Clean Beach Cup.
  We voorzien een hesje per persoon in het opruimpakket. Je mag dit hesje bijhouden om bijvoorbeeld te gebruiken in het verkeer, maar je kan dit ook teruggeven zodat we deze kunnen uitdelen aan scholen en gemeentes.
   
 • Opruimmateriaal
  Grijper, handschoenen, vuilniszak (of emmer).

  Op basis van de inschrijvingen maken wij een verdeling over alle deelnemende surfclubs.
  Opruimmateriaal is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
  Vanwege de corona situatie voozien wij dit jaar geen herbruikbare handschoenen, maar stellen wij wel bio-wegwerphandschoenen ter beschikking.
  Wij adviseren om eigen herbruikbare werkhandschoenen mee te brengen.
  Draag deze ALTIJD bij het opruimen gooi ze onmiddellijk weg na de opruimactie in de voorziene vuilbakken.
  Om de handschoenen op de juiste manier te verwijderen, neem de je de handschoenopening bij je pols en trek je deze naar je vingers, waarbij je de handschoen binnenstebuiten draait.

  Helaas vinden we tegenwoordig ook gebruikte handschoenen, maskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen die niet correct werden weggegooid. PAK DEZE NIET OP, tenzij je een grijper of handschoenen en een aparte wegwerpzak hebt om deze items op te ruimen

  Grijpertjes moeten na de actie worden teruggebracht.

  De herbruikbare grijpers worden voor en na de opruimactie gedesinfecteerd.

       2. GA AAN DE SLAG op het strand en wordt een vuilnisheld!

Het doel is om het strand zo proper mogelijk te krijgen en zoveel mogelijk afval te verzamelen. Samen met de vrienden, collega’s en/of familie kan je er een leuke wandeling van maken.
De vuilste zones zijn de waterlijn en de duinen. Ga ook zeker op zoek naar kleine plastic delen.

         3. DROP JE AFVAL in de mega-vuilbak (op de hoofdlocatie) en laat je afval wegen.

Onze stagehand(s) staan voor jou klaar om jouw afval te wegen.
Aan het einde van de dag hebben wij een mooi overzicht van het aantal deelnemers en het aantal kg opgehaald afval.

 

Lavagraphics