Hoe deelnemen?

Alleen al in de Noordzee drijven 150 miljoen plastic tasjes en andere stukken troep en jaarlijks komt er in onze kleine zee 20.000 ton afval bij. De zee opruimen is onmogelijk maar 80 procent van het strandafval spoelde uit zee aan. Door de kust schoon te vegen, tonen we het enorme probleem en hopen we iedereen, consumenten en beleidsmakers, wakker te schudden want het tij is helaas nog niet gekeerd.

Elke surfclub heeft jullie support nodig dus kom ons steunen in één van de 17 deelnemende surfclubs over de volledige Belgische kustlijn.
Registreer je alvast via onderstaande invulformulier zodat je zeker bent van je authentiek Eneco Clean Beach Cup fluohesje!

Denk aan het milieu en kom met de trein en kusttram!
Er zijn 6 treinstations aan de kust (De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist)
Reis tot 50% goedkoper met een NMBS weekendbiljet. Kom je met een groep van meer dan 15 personen geniet je zelf van 60% korting.
Aangekomen in één van de treinstations kan je je heel eenvoudig verplaatsen met de Kusttram die langs de hele Kust rijdt.
De Kusttram is met z’n 67 kilometer de langste tramlijn ter wereld en heeft 68 stops tussen De Panne en Knokke.
Ontdek hier meer over de Kusttram en plan je rit.
Op 24 maart kunnen jullie genieten van een tramticket aan kortingstarief van 4€ in De Lijn shops.

Ik wens deel te nemen aan de Eneco Clean Beach Cup


   
Praktische info

Kom op zondag 24 maart tussen 13u en 18u mee het strand opruimen om zo mee het plasticprobleem onder de aandacht te brengen. 


Verklein je plastic voetafdruk

Ook al is het onmogelijk om plastic helemaal uit ons leven te bannen, toch kunnen we de hoeveelheid nutteloze plastic heel wat beperken.

Lavagraphics